Hands-on enhanced no-nonsense quality

WAPENEN TEGEN GEVOLGEN CORONA CRISIS 

De consequenties van de huidige gebeurtenissen laten zich moeilijk meten. Wel is zeker dat er impact zal zijn. Om de huidige risico's in te perken en uw cash flow te beheersen is het belangrijk om hierin inzicht te hebben.  Meer dan ooit is duidelijk dat (werk)kapitaalmanagement belangrijk is. 

  • Waar liggen de risico's?
  • Hoe ontwikkelt mijn cash flow?
  • Welke maatregelen kan ik treffen?
  • Welke overheidsregelingen zijn er?
  • Hoe maak ik hier gebruik van?

Fiscale maatregelen

Ondernemers die op papier hun problemen onderbouwen, hoeven voorlopig geen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting af te dragen aan de fiscus. Het kabinet hoopt met deze nieuwe maatregelen de economische pijn voor ondernemers zoveel mogelijk te verzachten.

BMKB

Mkb’ers die in financiële problemen dreigen te komen, kunnen de overheid vragen garant te staan voor leningen. Deze borgstellingsregeling (BMKB-regeling) voor kredieten moet bedrijven helpen om tijdelijke liquiditeitstekorten te kunnen opvangen. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat hoopt dat deze maatregel eind maart. 

Werktijdverkorting

Bedrijven die getroffen worden en aan alle voorwaarden voldoen, kunnen in aanmerking komen voor de huidige regeling werktijdverkorting. Een van de voorwaarden is dat de er minimaal 2 weken en maximaal 24 weken werkuitval ontstaat. Ook moet er voor minstens twintig procent van het personeel geen werk meer zijn.